Програми Научно-образовног центра за децу и младе у школској 2020/2021

Програми Научно-образовног центра за децу и младе у школској 2020/2021

Ближи се нова школска година, а са њом вас и ми водимо на још једно путовање у свет науке и верујемо да ћемо имати и школараца-експерименталаца како би заједно организовали и креирали још једну Научијаду у 2021 години.

Програм „Путовање у свет науке“ намењен је деци од 4 до 12 године и деца имају прилику да самостално или уз нашу асистенцију ураде експеримент, заједно са нама продискутују и донесу закључак о различитим феноменима. Осим урађеног експеримента деца у зависности од узраста цртају или описују свој експеримент како би после одређеног периода били способни да га сами понове. Из часа у час експерименти постају сложенији и допуњују предходно стечено знање.  Познавањем експеримената деца касније у школи боље разумеју градиво из предмета Свет око нас, Природа и друштво и ставарају добру основу за разумевање природних наука у вишим разредима кроз предмете биологија, физика и хемија.

Програм „Школарци-експерименталци“ је мултидисциплинаран и деца се осим експерименталног рада сусрећу и са светом минерала, упознају урбанизам и моделују глином. Учествовањем на овом програму деца на забаван и креативан начин стичу нове вештине.

Програм „Научијада“ намењен је учесницима претходних програма где деца широј јавности представљају своје резултате путем постер или  power point презаентације. Током марта 2020 године организовали смо и породичне научијаде где су деца својим укућанима изводила експерименте а најзанимљивија достигнућа делили су са нама а ми путем платформи широј јавности. Трећа Научијада 2020 одржана је онлајн и захваљујући родитељима и деци успели смо да је реализујемо.

Од ове школске године оснивамо НОЦДМ клуб. Чланови НОЦДМ клуба су сви полазници НОЦДМ програма у претходном периоду. Идеја за оснивање клуба настала је због велике жеље деце и родитеља да наставе заједно са нама да путују чаробним светом науке.

Прикључите се НОЦДМ клубу  https://forms.gle/MHDKXQnn3ZyVdKmj9

Како би што квалитетније реализовали своје програме у овој школаској години нудимо поред традиционалних радионица, онлајн наставу као и наставу у природи. Пријавите се https://forms.gle/3ixy2qVg6xQ4dw7n6

Полазници виших разреда основне школе и средњошколци такође могу да се укључе и да заједно са нама  раде на научно-истраживачким темама из области природних наука.